Schab pieczony w warzywach

Szpileczki i babeczki
Schab pieczony w warzywach
1 kg schabu,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka.
Sos warzywny
2 marchewki,
1 pietruszka,
1 cebula,
1/4 selera,
szklanka wody,
2 łyżki śmietany 18 %,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy i słodkiej papryki.
Schab kroimy na 1,5 cm plastry. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. 
Olej rozgrzewamy na patelni i chwilkę podsmażamy warzywa. Wlewamy wodę i dusimy, aż zmiękną. Przyprawiamy i dodajemy śmietanę. Mieszamy. 
Plastry schabu układamy w naczyniu żaroodpornym. Przekładamy zawartość patelni na mięso. 
Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies