Muffinki z mleczną czekoladą i migdałami

Szpileczki i babeczki

Muffinki z mleczną czekoladą i migdałami
2 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki jogurtu greckiego,
1/2 szklanki oleju,
3 jajka,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżka masła,
Szczypta soli,
2 mleczne czekolady,
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli, mieszamy. Następnie do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej i miękkie masło.
 Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Czekoladę i migdały kroimy w kostkę i dodajemy do masy, mieszamy. 

Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies