Bułeczki drożdżowe z marmoladą i wiórkami

Szpileczki i babeczki

Bułeczki drożdżowe z marmoladą i wiórkami
500 g mąki,
200 ml letniego mleka,
150 g masła,
4 jajka,
21 g drożdży suchych,
6 łyżek cukru,
marmolada różana,
Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mleko i rozpuszczone masło. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.

Z ciasta formujemy kulki wielkości mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżeczkę marmolady i zlepiamy brzegi formując kuleczkę.

Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.


Posypujemy wiórkami kokosowymi.


Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies