Bitki w sosie musztardowo-paprykowym

Szpileczki i babeczki
Bitki w sosie musztardowo-paprykowym
1 kg łopatki wieprzowej,
3 liście laurowe,
4 ziela angieskie,
1 czerwona papryka,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka ziół prowansalskich.

Łopetkę wieprzową kroimy na małe plastry, lekko rozbijamy. Obtaczamy w panierze z ciecierzycy ( można również użyć mąki). Podsmażamy z obu strn na złoto. Przekładamy do garnka z wrzącą wodą ( wody tyle aby zakryło mięso). Dorzucamy liśc laurowy i ziele angielski. Dusimy 10 minut.

Paprykę i cebulę podsmażamy ( na tej samej patelni co mięso). Dodajemy zawartość patelni do garnka. Dusimy do miękkości. Doprawiamy.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 23 września 2017 - 09:15

Pysznie się prezentują i na pewno smakują rewelacyjnie 🙂 Pycha 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 26 września 2017 - 10:25

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies