Surówka z kapusty, pora i gruszki

Szpileczki i babeczki
Surówka z kapusty, pora i gruszki
pół małej główki białej kapusty,
1 mały por,
1 średnia gruszka,
2 łyżki majonezu,
3 łyżki śmietany 12%,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka miodu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka natki pietruszki.
Kapustę myjemy i szatkujemy. Por kroimy w cieniutkie piórka. Gruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane warzywa i owoc mieszamy ze sobą. 
Składniki sosu mieszamy ze sobą i łączymy z warzywami i gruszką. Dodajemy jeszcze łyżkę natki pietruszki. Mieszamy. Podajemy do dań obiadowych.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies