Kotlety mielone w sosie pomidorowo-szparagowym

Szpileczki i babeczki

Kotlety mielone w sosie pomidorowo-szparagowym


Kotlety
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
2 łyżki kaszy manny,
sól i pieprz do smak,
1 łyżka majeranku,
1 łyżeczka ostrej papryki.
Sos
300 g szparagów zielonych,
1 cebula,
300 ml przecieru pomidorowego,
pół szklanki wody,
sól i pieprz do smaku,
łyżeczka suszonej bazylii,
łyzeczka suszonego oregano,
szczypta kurkumy.
Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
 Formujemy kulki wielkości większej mandarynki. 
Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Szparagi kroimy w kostkę ( pozbywamy się twardych części). Cebulę kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wodę i przyprawy. Dusimy około 5 minut.

Po tym czasie wkładamy koltety i dusimy około 20-25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 17 czerwca 2018 - 18:42

Pysznie wyglądaja i na pewno tak smakują 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2018 - 08:24

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies