Zawsze się udaje, każdemu smakuje i ekspresowo się robi. Ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne, owoce możesz użyć dowolne ulubione lub sezonowe polecam np: truskawki, borówki, brzoskwinie lub wiśnie . Jest to również świetna alternatywa dla niespodziewanych gości, ponieważ ciasto przygotujesz w kilka chwil.
SKŁADNIKI:
- 4 jajka,
- ¾ szklanki cukru,
- ¾ szklanki jogurtu naturalnego,
- ¾ szklanki oleju,
- 3 szklanki mąki pszennej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kakao,
- 200 g malin,
- tabliczka mlecznej czekolady.
Wykonanie:
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier.
Następnie dodajemy jogurt naturalny i olej.
Na koniec wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Wszystko mieszamy widelcem lub łyżką rózgową do połączenia się składników.
Ciasto wlewamy do foremki 24X24 lub o podobnych wymiarach wyłożoną papierem do pieczenia.
Maliny i kostki czekolady wykładamy na cieście.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego 😉