Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą

Szpileczki i babeczki

Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą
2,5 szklanki mąki pszennej,
7 g drożdży suchych,
1 szklanka mleka,
3 żółtka,
1/3 szklanki drobnego cukru,
60 g rozpuszczonego masła,
Czekolada z nadzieniem karmelowym,
kolorowe drażetki.
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami. Przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. 

Ciasto wałkujemy na około 2 cm. Kubkiem wykrawamy kółko, następnie w środku robimy dziurkę kieliszkiem.

Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na złoto. Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy oponki. 

Ozdabiamy drażetkami. Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

รับออกแบบร้าน 27 lipca 2024 - 03:48

44025 226157Immer etliche Firmen bentzen heutzutage Interimmanagement als innovatives und ergnzendes Gertschaft i. Spanne der Unternehmensfhrung. Denn hiermit wird Kenntnisstand leistungsfhig, bedarfsgerecht und schnell ins Unternehmen geholt. 125447

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies