Surówka z kalarepki

Szpileczki i babeczki

Przepyszna surówka z kalarepki. Idealna do dań mięsnych oraz rybnych.

SKŁADNIKI:

  • 3 małe kalarepki,
  • 2 jabłka małe ( u mnie papierówki),
  • 1 średnia marchewka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • zioła włoskie,
  • 1 czubata łyżka majonezu,
  • 1 czubata łyżka śmietany 18 %,
  • koperek i natka pieteuszki.

WYKONANIE:

Warzywa myjemy i obieramy.

Kalarepkę, jabłka i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Pietruszkę i koperek szatkujemy. Łączymy z warzywami.

Do miseczki wkładamy majonez, kwaśną śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Sos łączymy z warzywami. Dokładnie mieszamy.

Surówka gotowa 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies