CHLEB CAŁE ZIARNO bez drożdży bez zakwasu bez mąki

Szpileczki i babeczki

Przepyszny chlebek przygotowany z samych ziaren. Bez mąki, bez drożdży i bez zakwasu. Szybkie przygotowanie i mamy fajne pieczywo na śniadanie lub kolację.

Polecam przygotowanie takiego chlebka.

SKŁADNIKI:

  • 360 g płatków owsianych (3 szklanki),
  • 500 g jogurtu naturalnego,
  • 5 łyżek pestek dyni,
  • 2 łyżki nasion chia,
  • 5 łyżek pestek słonecznika,
  • garść orzechów nerkowca,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżeczka soli.

WYKONANIE:

Do dużej miski wlewamy jogurt, dodajemy miód. Wsypujemy płatki owsiane górskie, pestki słonecznika, nasiona chia, pestki dyni i orzechy nerkowca ( możemy pominąć). Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sól i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy olej i mieszamy do połączenia się składników.

Całość odstawiamy na dwie godziny, aby wszystko ładnie napęczniało.

Po tym czasie przekładamy masę do foremek 10×24 cm lub innych podobnych wymiarach nasmarowanych olejem.

Chlebki pieczemy 65 minut w 175 stopniach góra dół, na złoty ładny kolor. Chlebki zostawiamy do całkowitego wystudzenia w blaszce.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Best IP TV Services 17 lipca 2024 - 14:21

I do not even know how I ended up here but I thought this post was great I dont know who you are but definitely youre going to a famous blogger if you arent already Cheers

Odpowiedz
kmtfirm 27 lipca 2024 - 01:08

helloI like your writing very so much proportion we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL I need an expert in this space to unravel my problem May be that is you Taking a look forward to see you

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies