Przecudowna sałatka na bazie ziemniaków z dodatkiem czerwonej cebuli, kolorowych papryk i chrupiącej rzodkiewki i boczku. Świetnie sprawdzi się do dań grillowych. Wystarczy mieć ugotowane ziemniaki, przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Idealna do mięsiwa i jako przystawka 😉
SKŁADNIKI:
- 5 średnich ziemniaków ugotowanych,
- 1 mała papryka czerwona,
- 1 mała papryka żółta,
- pęczek rzodkiewek,
- mała czerwona cebula,
- 200 g boczku wędzonego parzonego,
- sól i pieprz do smaku,
- łyżka musztardy,
- 3-4 łyżki majonezu,
- 2 ząbki czosnki,
- szczypta wędzonej papryki,
- pęczek szczypiorku.
WYKONANIE:
Ziemniaki gotujemy do miękkości ( około 20 minut w zależności i od wielkości), studzimy i obieramy. Boczek pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni na chrupiąco. Następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy jeżeli jest taka konieczność.
Wszystkie warzywa kroimy w średnia kostkę.
Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.
Dodajemy boczek majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Szczypiorek szatkujemy i posypujemy po sałatce.
Sałatkę przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
1 komentarz
What i dont understood is in reality how youre now not really a lot more smartlyfavored than you might be now Youre very intelligent You understand therefore significantly in terms of this topic produced me personally believe it from a lot of numerous angles Its like women and men are not interested except it is one thing to accomplish with Woman gaga Your own stuffs outstanding Always care for it up