SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z CHRUPIĄCYM BOCZKIEM

Szpileczki i babeczki

Przecudowna sałatka na bazie ziemniaków z dodatkiem czerwonej cebuli, kolorowych papryk i chrupiącej rzodkiewki i boczku. Świetnie sprawdzi się do dań grillowych. Wystarczy mieć ugotowane ziemniaki, przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Idealna do mięsiwa i jako przystawka 😉

SKŁADNIKI:

  • 5 średnich ziemniaków ugotowanych,
  • 1 mała papryka czerwona,
  • 1 mała papryka żółta,
  • pęczek rzodkiewek,
  • mała czerwona cebula,
  • 200 g boczku wędzonego parzonego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżka musztardy,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • 2 ząbki czosnki,
  • szczypta wędzonej papryki,
  • pęczek szczypiorku.

WYKONANIE:

Ziemniaki gotujemy do miękkości ( około 20 minut w zależności i od wielkości), studzimy i obieramy. Boczek pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni na chrupiąco. Następnie kroimy na mniejsze kawałki.

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy jeżeli jest taka konieczność.

Wszystkie warzywa kroimy w średnia kostkę.

Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.

Dodajemy boczek majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Szczypiorek szatkujemy i posypujemy po sałatce.

Sałatkę przechowujemy w lodówce.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies