Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami
1 średniej wielkości cukinia,
100 g ulubionej kiełbaski,
4 łyżki masła,
1 l bulionu drobiowego,
sól i pieprz do smaku.
Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Pistacje lekko rozdrabniamy.
Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.
Lekko podsmażamy.
Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.
Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki.
Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła.
Dokładnie mieszamy.
Smacznego 😉
2 komentarze
Wygląda obłędnie, aż zgłodniałam 🙂
😉