Surówka z kapusty pekińskiej, pora, papryki i ogórka

Szpileczki i babeczki
Surówka z kapusty pekińskiej,pora,papryki i ogórka
Pół kapusty pekińskiej,
1 ogórek duży,
1 czerwona papryka,
1 mały por,
pęczek szczpiorku,
pęczek koperku,
250 ml jogurtu naturalnego,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka miodu,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy.
Wszystkie warzywa myjemy.

Kapustę pekińską szatkujemy.

Ogórka obieramy i kroimy w kostkę.

Z papryki pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę.

Pora kroimy w plasterki.

Szczypiorek i koperek szatkujemy.

Składniki sosu mieszamy ze sobą.

Łączymy z warzywami.

Podajemy jako dodatek do dania główneho lub jako przystawkę.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 17 czerwca 2018 - 16:51

Pyszna suróweczka 🙂 Mniam…

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 19 czerwca 2018 - 08:23

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies