Surówka z kapusty pekińskiej,pora,papryki i ogórka
Pół kapusty pekińskiej,
1 ogórek duży,
1 czerwona papryka,
1 mały por,
pęczek szczpiorku,
pęczek koperku,
250 ml jogurtu naturalnego,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka miodu,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy.
Wszystkie warzywa myjemy.
Kapustę pekińską szatkujemy.
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę.
Z papryki pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę.
Pora kroimy w plasterki.
Szczypiorek i koperek szatkujemy.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Łączymy z warzywami.
Podajemy jako dodatek do dania główneho lub jako przystawkę.
Smacznego 😉
2 komentarze
Pyszna suróweczka 🙂 Mniam…
😉