Ciastka z kajmakiem i solonymi orzeszkami

Szpileczki i babeczki
1 kostka masła,
0,5 szklanki cukru,
2 jajka,
2,5 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
orzeszki ziemne solone.
Do miski dodajemy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Ciasto owijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na 1 godzinę.
 
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy.
Wykładamy na blaszkę piekarnikowa wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzch ciasteczek układamy słone orzeszki.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies