Makaronowa sałatka z warzywami i wędliną

Szpileczki i babeczki
Makaronowa sałatka z warzywami i wędliną
0,5 kg makaronu muszelki,
200 g drobiowej wędliny,
puszka fasoli,
puszka groszku,
2 marchewki,
3-4 kiszone ogórki,
4-5 plastrów papryki konserwowej.
2 łyżeczki ostrej musztardy,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
majonez.
Makaron muszelki gotujemy al dente. Studzimy. Ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę. 
Marchewkę myjemy, gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. 

Fasolę i groszek odcedzamy. Wędlinę kroimy w kostkę. Do makaronu dodajemy wszystkie warzywa i mięso.

Przyprawiamy i dodajemy musztardę, Mieszamy wszystko dokładnie. Podajemy z majonezem. 

Smacznego 😉  

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies