Pączki parzone polane czekoladą

Szpileczki i babeczki

Pączki parzone polane czekoladą

500 g mąki,
100 g cukru,
10 g masła,
6 żółtek,
szklanka mleka,
30 g drożdży,
konfitura,
czekolada z orzechami,
olej i smalec do smażenia
Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki ciepłego mleka. Pozostałe gotujemy aż,do zawrzenia i zalewamy nim pół szklanki mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Przestudzoną mąkę dokładnie rozdrabniamy z drożdżami(mikserem) i odstawiamy na 40 minut w ciepłe miejsce. żółtka ucieramy z cukrem na masę i dodajemy wraz z rozpuszczonym masłem oraz mąką do wyrośniętego rozczynu i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 godzinę Z ciasta formujemy płaskie placki wkładamy konfiturę i robimy kuleczkę. smażymy na głębokim tłuszczu. pół na pół olej ze smalcem. pączki polewamy rozpuszczoną czekoladą z orzechami. 
Smacznego;)

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies