Hiszpańskie ciasteczka

Szpileczki i babeczki


Hiszpańskie ciasteczka
170g miękkiego masła,
10 łyżek cukru,
2 żółtka,
3 szklanki mąki,
1/2 łyżeczki sody,
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka i sok. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i zagniatamy. Chłodzimy ok 1 godz. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Lekko spłaszczamy widelcem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 20 minut. Najlepiej smakują z sokiem Hortex. 
Smacznego. 😉



Mój dzień z Hortex

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies