Uwielbiam domowe pieczywo. Chleb z tego przepisu jest bardzo prosty w wykonaniu. Wychodzi bardzo mięciutki z chrupiącą skórką. Nie trzeba być piekarzem aby w zaciszu własnego domu przygotować smaczne pieczywo. Przede wszystkim wiemy co jemy. Płatki owsiane nadają fajnej wilgotności. Polecam wypróbowanie przepisu 😉

0,5 l ciepłej wody,
25 g drożdży,
1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczka soli,
4 łyżki płatków owsianych górskich,
500 g mąki pszennej typ 750,
100 g otrębów pszennych,
Olej do posmarowania blaszki.
Do miski rozkruszamy drożdże, wsypujemy płatki owsiane, sól i cukier. Wlewamy ciepłą wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut ąż płatki napęcznieją.
Mąkę przesiewamy, dodajemy otręby pszenne i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Blaszkę (25×12) smarujemy olejem i posypujemy otrębami. Wykładamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut aby podrosło.
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego 😉
7 komentarzy
Świetnie wygląda ten chleb, zupełnie jak z piekarni! ,Muszę wypróbować twój przepis. Uwiebliam domowe wypieki.
Polecam 😉
Uwielbiam domowe pieczywo, wczoraj akurat z gara robiłam wieczorem, ale pokuszę się o Twój chlebuś w najbliższym czasie i skorzystam z przepisu 🙂
Polecam 😉
709810 535815informatii interesante si utile postate pe blogul dumneavoastra. dar ca si o paranteza , ce parere aveti de inchirierea apartamente vacanta ?. 470995
386553 665641It is difficult to get knowledgeable people with this topic, but the truth is could be seen as do you know what youre referring to! Thanks 558693
484881 303678I respect your piece of work, appreciate it for all of the intriguing content . 289391