Zupa buraczkowa

Szpileczki i babeczki
Zupa buraczkowa
3 duże buraki czerwone,
1 średnia marchewka,
1 mała pietruszka,
biała część pora,
kawałek selera,
2 skrzydełka,
3 litry zimnej wody,
3 – 4 łyżki octu spirytusowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 łyżeczka tymianku,
śmietana.

Buraki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. 

Marchewkę, seler, pietruszkę i por obieramy i myjemy. Por kroimy w krążki, resztę warzyw trzemy na tarce o grubych oczkach. 



Do garnka wlewamy wodę, dodajemy mięso i gotujemy ok 15 minut, następnie dodajemy warzywa, gotujemy aż będą miękkie. 



Dodajemy ocet i przyprawy, chwilę gotujemy. Zabielamy śmietaną. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies