Wytrawne babeczki z mięsem mielonym i warzywami

Szpileczki i babeczki
Wytrawne babeczki z mięsem mielonym i warzywami
Ciasto;
300 g mąki,
45 g masła,
7 g suchych drożdży,
150 ml mleka,
3 łyżki oleju,
3/4 łyżeczki cukru,
3/4 łyżeczki soli.
Farsz;
250 g mięsa mielonego z indyka,
1 cebula,
1 marchewka,
1 czerwona papryka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
około 150 g żółtego sera.
Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem i solą. Dodajemy olej,  mleko i masło. Zagniatamy ciasto.
Marchewkę i cebulę obieramy.
Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę.
Mięso wraz z warzywami smażymy na łyżce oleju około 5 minut.
 
Ciasto wałkujemy wykrawamy kułeczka. Wylepiamy foremki muffinkowe, wykładamy farsz.
Posypujemy startym serem.
Pieczemy 30-40 minut w 190 stopniach.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Słodko Słodka 14 października 2020 - 10:35

Smaczne i syte 🙂

Odpowiedz
Szpileczki i babeczki 9 stycznia 2021 - 21:54

Zdecydowanie 😉

Odpowiedz
Agata 9 stycznia 2021 - 11:01

Witam, w przepisie jest mowa o oleju do ciasta. Jaką ilość dać?

Odpowiedz
Szpileczki i babeczki 9 stycznia 2021 - 21:54

Już jest poprawione 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies