Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

Szpileczki i babeczki

 

Drożdżowe bułeczki z krówkami, twarogiem i kruszonką

4,5szklanki mąki,
100 g cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1,5 szklanki mleka,
50 g rozpuszczonego masła,
Nadzienie;
300 g sera twarogowego,
1 łyżka cukru,
Kruszonka
150 g mąki pszennej,
100 g cukru,
100 g masła.

Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. 

Ciasto dzielimy na 12 cżęści i robimy kulki. 

Twaróg mieszamy z cukrem. 

Kulki lekko spłaszczamy wykładamy łyżkę masy serowej i krówkę, zlepiamy tworząc kulę.Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą.
Posypujemy bułeczki.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Izaa 10 października 2020 - 18:42

super są te bułeczki

Odpowiedz
Słodko Słodka 14 października 2020 - 10:35

Takiej bułeczki to bym nie odmówiła 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies