Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami

Szpileczki i babeczki

 

Krucho-drożdżowe rożki z mięsem mielonym i warzywami

Ciasto;
250 g mąki,
100 g masła,
2 łyżeczki cukru,
1/2 łyżeczki soli,
25 g drożdży świeżych,
1/4 szklanki kwaśnej śmietany,
2 jajka.
Farsz;
250 g mięsa mielonego z indyka,
1 cebula,
pół papryki czerwonej,

Ciasto;
Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Farsz;

Cebulę obieramy i wraz z papryką kroimy w kosteczkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy mięso i  warzywa chwilkę podsmażamy.
Dodajemy sos i smażymy około 5 minut. Studzimy.

Ciasto wałkujemy, wykrawamy kwadraty 10×10.
Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy rożki.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Magdalena 2 października 2020 - 21:37

Fajny pomysł

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies