Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

Szpileczki i babeczki

 

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

pół kostki masła,

125 g groszku ptysiowego Brześć,

1/4 szklanki wody,

pół szklanki cukru,

1,5 łyżki kakao,

1 szklanka mleka w proszku.

 Do garnka wrzucamy masło, cukier, kakao i  wlewamy wodę. Wszystko stawiamy na ogniu i często mieszamy. Gdy tylko  się zagotuje zdejmujemy garnek z ognia.

Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i groszek. Mieszamy dokładnie.

Masę przekładamy do foremki keksowej wyłożoną folią spożywczą.

Schładzamy minimum 2 godziny w lodówce.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Słodko Słodka 30 września 2020 - 19:15

Coś dla prawdziwych łasuchów 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies