Gulasz wieprzowy z warzywami

Szpileczki i babeczki

Gulasz wieprzowy z warzywami
1 kg szynki wieprzowej,
3 liście laurowe Cykoria,
4 ziela angielskie Cykoria,
1 marchewka,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 cebula,
1 mała cukinia,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa do wieprzowiny Cykoria,
płaska łyżeczka kurkumy,
mąka do obtaczania.

Szynkę wieprzową kroimy w kostkę (4cmx4cm). Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Następnie wrzucamy do garnka z wodą wraz z zielem i liściem. Warzywa (oprócz cukinii) obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa.


Dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy cukinię i przyprawy. Chwilę dusimy.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Chujowa Pani Domu 25 maja 2017 - 18:41

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju gulasze, a Twój prezentuje się pysznie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 maja 2017 - 20:53

😉

Odpowiedz
Kuchnia MagdaLeny 2 czerwca 2017 - 23:44

pyszny obiadek 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 czerwca 2017 - 19:55

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies