
Ciasto
- 4 szklanki mąki pszennej,
- 1/2 szklanki cukru,
- 20 dag drożdży,
- 2 jajka,
- 1 szklanka mleka,
- 8 łyżek oleju,
Masa serowa
- 500 g sera twarogowego,
- 1 żółtko,
- 1 budyń czekoladowy (40 g),
- cukier do smaku,
- 1 łyżka kwaśnej śmietany,
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy łyżkę mąki i cukru i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Mąkę przesiewamy i mieszamy z resztą składników i rozczynem.
Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Do twarogu dodajemy podane składniki i rozgniatamy widelcem.
Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy, wykładamy łyżkę masy serowej i formujemy kulki.Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy rozkłóconym białkiem.
Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach,
Smacznego 😉
1 komentarz
535653 758422Slide small cooking pot in the cable to make it easier for you to link the other big wooden bead for the conclude with the cord. 661680