Naleśniki z mięsem i warzywami w panierce

Szpileczki i babeczki
Naleśniki z mięsem i warzywami w panierce

Ciasto

  • ciasto;
  • jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 4 łyżki oleju,

Farsz

  • 500 g mięsa mielonego,
  • 400 g mieszanki chińskich warzyw,
  • pół szklanki wody,
  • sól i pieprz,
  • słodka papryka,
  • tymianek,

Panierka

Ciasto:

Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo wodę, mleko, mąkę i olej. Mieszamy dokładnie. Smażymy na patelni naleśnikowej cieniutkie placuszki. 

Farsz:

Mielone mięso podsmażamy wraz z warzywami, podlewamy wodą i dusimy do wyparowania. Przyprawiamy i chwilkę dusimy. Farsz nakładamy na placki i zwijamy.

Panierujemy w jajku i bułce tartej.

Smażymy do zrumienienia z każdej strony. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies