Ciasto
Farsz
- 500 g mięsa mielonego,
- 400 g mieszanki chińskich warzyw,
- pół szklanki wody,
- sól i pieprz,
- słodka papryka,
- tymianek,
Panierka
Ciasto:
Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo wodę, mleko, mąkę i olej. Mieszamy dokładnie. Smażymy na patelni naleśnikowej cieniutkie placuszki.
Farsz:
Mielone mięso podsmażamy wraz z warzywami, podlewamy wodą i dusimy do wyparowania. Przyprawiamy i chwilkę dusimy. Farsz nakładamy na placki i zwijamy.
Panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy do zrumienienia z każdej strony.
Smacznego 😉
Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo wodę, mleko, mąkę i olej. Mieszamy dokładnie. Smażymy na patelni naleśnikowej cieniutkie placuszki.
Farsz:
Mielone mięso podsmażamy wraz z warzywami, podlewamy wodą i dusimy do wyparowania. Przyprawiamy i chwilkę dusimy. Farsz nakładamy na placki i zwijamy.
Panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy do zrumienienia z każdej strony.
Smacznego 😉