Kiełbaski śniadaniowe w cieście graham

Szpileczki i babeczki

Kiełbaski śniadaniowe w cieście graham
10 kiełbasek śniadaniowych,
250 ml ciepłej wody,
30 g drożdży świeżych,
czubata łyżeczka soli,
łyżeczka cukru,
2 łyżki oleju.
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy połowę wody , cukier i sól. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

Kiełbaski śniadaniowe kroimy na pół.

Ciasto wałkujemy, dzielimy na równe kwadraty (10×10).

Układamy kiełbaski i zawijamy.

Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy 35 minut w 185 stopniach.

Smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z ulubionym sosem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies