Kotlety mielone z kalafiorem

Szpileczki i babeczki
Kotlety mielone z kalafiorem
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
pół małego kalafiora,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej +do obtaczania,
sól i pieprz do smaku,
łyżeczka słodkiej papryki,
łyżeczka pieprzu ziołowego,
Olej do smażenia.
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy.
Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies