
Ketchup z cukinii, papryki i jabłka na zimę
2 kg cukinii,
3 cebule,
4 duże jabłka,
3 czerwone papryki,
600 g koncentratu pomidorowego,
1/2 szklanki octu,
150 g cukru,
1 łyżeczka pieprzu,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka suszonej bazylii.
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
Mieszamy wszystkie warzywa i jabłka i solimy i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy do dużego garnka.
Gotujemy do miękkości na małym ogniu około godziny. Od czasu do czasu mieszamy.
Miksujemy wszystko bardzo dokładnie. Następnie dodajemy resztę składników.
Gotujemy jeszcze 15 minut. Gorące przekładamy do słoików.
Odwracamy słoiki do góry dnem do wystudzenia.
Smacznego 😉
1 komentarz
Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was
just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you stop it,
any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is
very much appreciated.