Kąski z kurczaka w jogurtowej marynacie

Szpileczki i babeczki

Kąski z kurczaka w jogurtowej marynacie
1 podwójna pierś z kurczaka,
200 ml jogurtu greckiego,
2 jajka,
0,5 łyżeczki kurkumy,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta chili,
sól i pieprz do smaku,
1łyżeczka suszonego oregano.,
Piersi z kurczaka kroimy w zgrabne kawałki ( jak większe frytki).
Jogurt grecki mieszamy z jajkami, ziołami i przyprawami.

Wrzucamy do marynaty kawałki kurczaka i odstawiamy na minimum godzinę.

Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy.

Kawałki kurczaka panierujemy w  panierze wielozbożowym.

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Podajemy jako danie obiadowe lub przystawkę.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies