
Karp pieczony pod marchewkowo-porową pierzynką
3 filety z karpia,
2 marchewki,
1 por,
sól ziołowa i pieprz cytrynowy
( do ryby)
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
tymianek,
Filety karpia kroimy w ok 5 cm paski. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Por kroimy w paseczki. Podsmażamy marchewkę z porem. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości, przyprawiamy.Filety przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Na filety wykładamy marchewkę z porem. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego 😉
1 komentarz
743988 249429View the following guidelines less than and uncover to know how to observe this situation whilst you project your home business today. Earn dollars from home 812772