Karp pieczony pod marchewkowo-porową pierzynką

Szpileczki i babeczki
Karp pieczony pod marchewkowo-porową pierzynką
3 filety z karpia,
2 marchewki,
1 por,
sól ziołowa i pieprz cytrynowy
( do ryby)
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
tymianek,

Filety karpia kroimy w ok 5 cm paski. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. 

Por kroimy w paseczki. Podsmażamy marchewkę z porem. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości, przyprawiamy.Filety przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. 


Na filety wykładamy marchewkę z porem. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. 


Podajemy na ciepło lub zimno. 



Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies