Karp pieczony pod marchewkowo-porową pierzynką

Szpileczki i babeczki
Karp pieczony pod marchewkowo-porową pierzynką
3 filety z karpia,
2 marchewki,
1 por,
sól ziołowa i pieprz cytrynowy
( do ryby)
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
tymianek,

Filety karpia kroimy w ok 5 cm paski. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. 

Por kroimy w paseczki. Podsmażamy marchewkę z porem. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości, przyprawiamy.Filety przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. 


Na filety wykładamy marchewkę z porem. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. 


Podajemy na ciepło lub zimno. 



Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

sport4x 19 marca 2025 - 01:05

743988 249429View the following guidelines less than and uncover to know how to observe this situation whilst you project your home business today. Earn dollars from home 812772

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies