![](https://szpileczkiibabeczki.pl/wp-content/uploads/2016/12/karp-pieczony-pod-marchewkowo-porowa-pierzynka-390973.jpg)
Karp pieczony pod marchewkowo-porową pierzynką
3 filety z karpia,
2 marchewki,
1 por,
sól ziołowa i pieprz cytrynowy
( do ryby)
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
tymianek,
Filety karpia kroimy w ok 5 cm paski. Przyprawiamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Por kroimy w paseczki. Podsmażamy marchewkę z porem. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości, przyprawiamy.Filety przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Na filety wykładamy marchewkę z porem. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego 😉
1 komentarz
241959 676950Can I just now say that of a relief to locate somebody who truly knows what theyre speaking about online. You truly know how to bring a difficulty to light and work out it crucial. The diet need to see this and appreciate this side on the story. I cant believe youre no more popular since you undoubtedly possess the gift. 207403