Indycze kotlety siekane z warzywami

Szpileczki i babeczki

Indycze kotlety siekane z warzywami
400 g piersi z indyka,
1 marchewki,
1 cebula,
1 jajko,
2 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
natka pietruszki,
Olej do smażenia.

Mięso kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Marchewkę przemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. 

Cebulę podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy marchewkę i podsmażamy aż lekko zmiękną. Studzimy. Warzywa dodajemy do mięsa. 


Przyprawiamy, wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy. 


Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wykładamy po 2 łyżki masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 


Smacznego 😉   

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies