Loading...

Gulasz z warzywami i brzoskwinią






Gulasz z warzywami i brzoskwinią
1 kg szynki wieprzowej,
mąka do obtaczania,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 cebula,
puszka brzoskwiń,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżka majeranku.

Mięso kroimy w kostkę 3×3 xm. Obtaczamy mąką i podsmażamy z każdej. 

Mięso, ziele angielskie i liść laurowy wrzucamy do garnka zalewamy wodą i dusimy. 


Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i dusimy do miękkości. 


Brzoskwinię odsączamy z soku i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do garnka, przyprawiamy i dusimy 5 minut. 


Podajemy z ulubionymi dodatkami. 


Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*