Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą

Szpileczki i babeczki

#lowicz

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą
1 podwójna pierś z kurczaka,
1 marchewka,
1 jabłko,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka do smaku,
mąka do obtaczania,
335 g sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz,
1 łyżka gorczycy,
pęczek natki pietruszki,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia.

Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy.

Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką.


Marchew, cebulę i jabłko obieramy, myjemy i kroimy w paseczki.
Na plastry układamy po kilka paseczków warzyw.
Zwijamy w ruloniki.
Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony.
Do garnuszka wlewamy wodę i gotujemy ( tyle aby pokryło roladki). Układamy roladki.
Następnie wlewamy sos i przyprawiamy. 
Dusimy około 20-25 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 11 września 2017 - 09:37

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju roladki, a te wyglądają wyjątkowo smacznie 🙂 Pyszna propozycja na smaczny obiadek 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 11 września 2017 - 18:46

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies