#lowicz
Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą
1 podwójna pierś z kurczaka,
1 marchewka,
1 jabłko,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka do smaku,
mąka do obtaczania,
335 g sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz,
1 łyżka gorczycy,
pęczek natki pietruszki,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia.
Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy.
Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką.
Marchew, cebulę i jabłko obieramy, myjemy i kroimy w paseczki.
Na plastry układamy po kilka paseczków warzyw.
Zwijamy w ruloniki.
Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony.
Do garnuszka wlewamy wodę i gotujemy ( tyle aby pokryło roladki). Układamy roladki.
Następnie wlewamy sos i przyprawiamy.
Dusimy około 20-25 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
2 komentarze
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju roladki, a te wyglądają wyjątkowo smacznie 🙂 Pyszna propozycja na smaczny obiadek 🙂
😉