Drobiowe kotlety z kaszą jęczmienną

Szpileczki i babeczki

Drobiowe kotlety z kaszą jęczmienną
500 g mięsa mielonego drobiowego,
sół i pieprz do smaku,
słodka papryka do smaku,
3 łyżki byłki tartej,
2 jajka,
bułka tarta do obtaczania,
olej do smażenia.

Kaszę jęczmienną gotujemy do miękkości. 

Studzimy.


Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki wraz z kaszą.


Mieszamy.


Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.


Z mięsa formujemy kulki wielkości mandarynki, obtaczamy w bułce tartej i lekko spłaszczamy.


Smażymy na złoty kolor z obu stron.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 10 września 2017 - 18:12

Wyglądają rewelacyjnie i na pewno smakują obłędnie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 12 września 2017 - 19:03

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies