Domowa mielonka z gęsiną

Szpileczki i babeczki
Domowa mielonka z gęsiną
4 kg mięsa ( tak jak do kotletów),
1 kg gęsiny ( u mnie pierś),
sól i pieprz do smaku,
4 ząbki czosnku,

Mięso mielimy, przyprawiamy, czosnek przeciśnięty przez praskę dodajemy również do mięsa. 

Mieszamy, mięso należy dość długo gnieść aby dobrze się połączyło z przyprawami. Przekładamy do małych słoiczków, najlepiej z szerszym otworem, wtedy lepiej jest kroić. 



Pasteryzujemy ok 2 godzin. Po tym czasie zostawiamy słoiki aby ostygły w garnku.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies