Ciasto rafaello bez pieczenia

Szpileczki i babeczki

Ciasto rafaello bez pieczenia
2-3 duże paczki herbatników,
1 l śmietany 30 %,
1 szklanka wiórków kokosowych,
1 szklanka rozdrobnionych migdałów,
olejek śmietankowy,
4 łyżki żelatyny,
2 białe czekolady.
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki.
Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę. 
Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części. 
Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę. 
Przechowujemy w lodówce. 
Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

7 komentarzy

Izaa 2 lutego 2017 - 09:08

lubie takie ciasta

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 lutego 2017 - 09:39

Polecam 😉

Odpowiedz
gin 4 lutego 2017 - 10:27

Mmm, wygląda smakowicie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 4 lutego 2017 - 10:53

Polecam 😉

Odpowiedz
Kasia 6 października 2021 - 16:21

To ciasto też biorę pod uwagę, na niedzielną imprezę 🙂

Odpowiedz
Szpileczki i babeczki 7 października 2021 - 06:44

Polecam 😉

Odpowiedz
go 24 września 2022 - 14:22

170432 518728The the next time I just read a weblog, I truly hope that this doesnt disappoint me approximately brussels. Get real, Yes, it was my option to read, but I genuinely thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is normally a couple of whining about something that you could fix when you werent too busy searching for attention. 525588

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies