
Surówka z młodej kapusty z pomidorami i ogórkami
pół główki kapusty młodej,
2 pomidory,
2 ogórki gruntowe,
1 mała marchewka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka cukru,
pęczek koperku,
pęczek szczypiorku,
Olej.
Kapustę szatkujemy lub trzemy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Ogórki obieramy i wraz z pomidorami kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do kapusty.
Przyprawiamy.
Koperek i szczypior szatkujemy. Dodajemy do reszty składników. Polewamy olejem.
Podajemy do dań mięsnych lub jako przystawkę.
Smacznego 😉
2 komentarze
880232 743388Hi my loved 1! I wish to say that this post is remarkable, great written and come with almost all important infos. I would like to see a lot more posts like this . 670311
181668 350471Woh Every person loves you , bookmarked ! My partner and i take concern inside your last point. 492586