Surówka z młodej kapusty z pomidorami i ogórkami

Szpileczki i babeczki
Surówka z młodej kapusty z pomidorami i ogórkami
pół główki kapusty młodej,
2 pomidory,
2 ogórki gruntowe,
1 mała marchewka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka cukru,
pęczek koperku,
pęczek szczypiorku,
Olej.
Kapustę szatkujemy lub trzemy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Ogórki obieramy i wraz z pomidorami kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do kapusty. 

Przyprawiamy. 

Koperek i szczypior szatkujemy. Dodajemy do reszty składników. Polewamy olejem. 


Podajemy do dań mięsnych lub jako przystawkę. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies