Roladki z karkówki z salami i papryką

Szpileczki i babeczki


Roladki z karkówki z salami i papryką

  • 1 kg karkówki,
  • plasterki salami pepperoni,
  • kilka plasterków papryki konserwowej,
  • kilka łyżek ketchupu,
  • mąka,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,


  • Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy. Każdy plaster smarujemy ketchupem, kładziemy plaster salami pepperoni i kawałek konserwowej papryki. 
    Zwijamy. Obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy w każdej strony na złoto.


    Wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. 


    Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego 😉  

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies