Pieczone pulpeciki w sosie pomidorowym z cebulą

Szpileczki i babeczki

#OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski
Pieczone pulpeciki w sosie pomidorowym z cebulą
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
2 ząbki czosnku,
4 łyżki kaszy manny,
4 łyżki otręb pszennych,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku.
1 duża cebula,
3 pomidory pokrojone w kostkę,
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
1 szklanka wody,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy i imbiru,
1 łyżeczka słodkiej papryki.

Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki wielkości madarynki.

Koncentrat pomidorowy mieszamy z pomidorami, wodą i przyprawami. Cebulę kroimy w piórka.



Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy cebulę, na to ukladamy pulpeciki i polewamy sosem.



Pulepciki polewamy po wierzchu olejem. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, po 30 minutach, obracamy pulpeciki na drugą stronę.



Podajemy w ulubionymi dodatkami.



Smacznego 😉

www.olejkonwenanse.pl 



#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Nevermore 13 listopada 2017 - 17:20

To jest pyszne, co więcej można powiedzieć 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 13 listopada 2017 - 18:53

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies