Pałki kurczaka w ketchupie z miodem

Szpileczki i babeczki
Pałki kurczaka w ketchupie z miodem
1 kg pałek z kurczaka,
1 szklanka ketchupu pikantnego,
2 łyżki miodu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta kurkumy,
1 łyżeczka suszonej bazylii.
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy. 
Ketchup mieszamy z miodem i przyprawami. 
Łączymy sos z pałkami, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. 
Następnie wykładamy na blaszkę piekarnikową i pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach. 
Na koniec pieczenia ustawiamy piekarnik wyżej około 200-220 stopni i pieczemy 5 minut do zrumienienia skórki. 
Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies