Ciasto śmietankowo-herbaciane

Szpileczki i babeczki


Ciasto śmietankowo-herbaciane
Duża paczka podłużnych biszkoptów.
Galaretka
3 łyżki zelatyny,
Masa śmietankowo-malinowa
500 ml śmietany 30 %,
3 łyżki cukru pudru,
3 łyżki żelatyny,
5 łyżek syropu malinowego.
Masa śmietankowa
500 ml śmietany 30 %,
3 łyżki cukru pudru,
3 łyżki żelatyny.

Cztery saszetki herbaty zaparzamy w 2 szklankach wody, studzimy. Żelatynę rozpuszczamy. Dodajemy żelatynę do herbaty.

2 saszetki herbaty zaparzamy w szklance wody. Studzimy. Biszkopty zanurzamy w herbacie w wykładamy na blaszkę.


Śmietanę ubiajmy na sztywno. Dodajemy syrop malinowy. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy. Łączymy ze śmitaną. Wykładamy na biszkopty. Na śmietanę wlewamy tężejącą galaretkę.


Śmietanę ubiajmy. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy. Łączymy ze śmitaną. Wlewamy na galaretkę.


Na wierzch wykładamy nasączone w herbacie biszkopty. Wkładamy na minimun 2 godziny do lodówki.


Przechowujemy w lodówce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 14 czerwca 2017 - 07:03

Pysznie wygląda 🙂 Zjadłabym 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 14 czerwca 2017 - 14:44

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies