Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem

Szpileczki i babeczki

 #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem
300 g makaronu czekoladowego ,
2 galaretki wiśniowe,
2 galaretki cytrynowe,
800 śmietany 30 %,
1 szklanka jogurtu naturalnego,
3 łyżki żelatyny,
1 biała czekolada,
paczka biszkoptów.

Galaretki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy aż stężeją.
Makaron gotujemy al dente i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy jogurt naturalny.
Żelatynę rozpuszczamy.
Masę łączymy z galaretkami i żelatyną. Następnie dodajemy makaron i mieszamy.
Biszkopty układamy na dużą blaszkę. Wlewamy masę.
Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy na wierzch ciasta.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.




Smacznego 😉






Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

gin 25 października 2017 - 16:46

Bardzo oryginalny pomysł 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 października 2017 - 18:04

I bardzo bardzo smaczny 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies