SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z CHRUPIĄCYM BOCZKIEM

Szpileczki i babeczki

Przecudowna sałatka na bazie ziemniaków z dodatkiem czerwonej cebuli, kolorowych papryk i chrupiącej rzodkiewki i boczku. Świetnie sprawdzi się do dań grillowych. Wystarczy mieć ugotowane ziemniaki, przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Idealna do mięsiwa i jako przystawka 😉

SKŁADNIKI:

  • 5 średnich ziemniaków ugotowanych,
  • 1 mała papryka czerwona,
  • 1 mała papryka żółta,
  • pęczek rzodkiewek,
  • mała czerwona cebula,
  • 200 g boczku wędzonego parzonego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżka musztardy,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • 2 ząbki czosnki,
  • szczypta wędzonej papryki,
  • pęczek szczypiorku.

WYKONANIE:

Ziemniaki gotujemy do miękkości ( około 20 minut w zależności i od wielkości), studzimy i obieramy. Boczek pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni na chrupiąco. Następnie kroimy na mniejsze kawałki.

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy jeżeli jest taka konieczność.

Wszystkie warzywa kroimy w średnia kostkę.

Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.

Dodajemy boczek majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Szczypiorek szatkujemy i posypujemy po sałatce.

Sałatkę przechowujemy w lodówce.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Edison O. Shah 24 lipca 2025 - 08:47

We just wanted to take a moment to acknowledge all the hard work and effort you’ve been putting in lately. Keep up the amazing job, you’re doing great!

Odpowiedz
sunday school jesus coloring pages, 25 lipca 2025 - 18:31

There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies