Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach

Szpileczki i babeczki
Pieczony schab w ketchupie, miodzie i ziołach
1 kg schabu,
szklanka pikantnego ketchupu,
3 łyżki miodu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka ziół prowansalskich.
Ketchup mieszamy z miodem, ziołami i przyprawami.

Następnie smarujemy dokładnie kawałek schabu i pozostawiamy w lodówce na minimum 2 godziny.

Po tym czasie wykładamy mięso do naczynia żaroodpornego.

Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.


Następnie zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze 15-20 minut aż się ładnie zarumieni.

Podajemy na ciepło lub zimno.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Jarosław 7 października 2021 - 18:40

Bardzo dobry schabik do kanapek

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies