Śledzie z żurawiną,suszonymi pomidorami i pestkami

Szpileczki i babeczki
Śledzie z żurawiną,suszonymi pomidorami i pestkami
1 kg śledzi marynowanych,
słoik suszonych pomidorów,
szklanka żurawiny,
szklanka pestek dyni,
duża cebula,
olej,
pieprz.

Z marynowanych śledzi pozbywamy się skóry, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka.

Suszone pomidory kroimy w paseczki. Do słoika (1 litr) wykładamy na przemian ; trochę śledzi, posypujemy pieprzem, trochę cebuli, suszonych pomidorów i pestek dyni. 


Między czasie polewamy olejem z suszonych pomidorów ( jeżeli będzie zbyt mało polewamy zwykłym). Przechowujemy w lodówce. 
Smacznego 🙂

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies