Zupa kalafiorowa

Szpileczki i babeczki


Zupa kalafiorowa
3-4 skrzydełka z kurczaka,
pół dużego kalafiora,
2-3 ziemniaki,
1 mała pietruszka,
1 mały kawałek selera,
2 marchewki,
4 łyżki posiekanego koperku,
2 ziarenka ziela angielskiego,
1 liść laurowy,
1 łyżeczka cząbru,
1 łyżeczka kurkumy,
gałka muszkatołowa,
sól, pieprz,
śmietana (wg uznania).

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut.

Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy razem około 20 minut. Kalafiora myjemy, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do garnka.


Gotujemy około 10-15 minut. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Chwilkę gotujemy. Zabielamy. 


Smacznego 😉  

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Monica 2 stycznia 2017 - 19:41

Horror dla mojego męża, a moja ulubiona 🙂
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 stycznia 2017 - 21:03

Hehe polecam zmiksować może nie pozna że kalafiorowa he Również życzę wszystkiego dobrego 😉

Odpowiedz
Patrycja 3 stycznia 2017 - 17:54

Pychota, bardzo lubię 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 stycznia 2017 - 14:56

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies