Zupa kalafiorowa
3-4 skrzydełka z kurczaka,
pół dużego kalafiora,
2-3 ziemniaki,
1 mała pietruszka,
1 mały kawałek selera,
2 marchewki,
4 łyżki posiekanego koperku,
2 ziarenka ziela angielskiego,
1 liść laurowy,
1 łyżeczka cząbru,
1 łyżeczka kurkumy,
gałka muszkatołowa,
sól, pieprz,
śmietana (wg uznania).
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut.
Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy razem około 20 minut. Kalafiora myjemy, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do garnka.
Gotujemy około 10-15 minut. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Chwilkę gotujemy. Zabielamy.
Smacznego 😉
5 komentarzy
Horror dla mojego męża, a moja ulubiona 🙂
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
Hehe polecam zmiksować może nie pozna że kalafiorowa he Również życzę wszystkiego dobrego 😉
Pychota, bardzo lubię 😀
Polecam 😉
822451 989043Get started with wales ahead nearly every planking. Ones wales truly are a compilation of huge planks one specific depth advisors surely is the identical to the entire hull planking nonetheless with even bigger density to successfully thrust outward beyond the planking. planking 697960