Ciasto drożdżowe na jogurcie z rabarbarem

Szpileczki i babeczki
Ciasto drożdżowe na jogurcie z rabarbarem
1 kg mąki pszennej,
3 szklanki jogurtu ciepłego,
Pół szklanki oleju,
25 g drożdży,
1 szklanka cukru,
5 jajek,
cukier waniliowy,
Rabarbar około 600-700 g,
3 łyżki wiórek kokosowych,
3 łyżki cukru do posypania.
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, wlewamy jogurt, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. 
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. 

Na koniec dodajemy olej.

Zagniatamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę. 

Rabarbar kroimy w kostkę. 
Ciasto wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Następnie wykładamy Rabarbar, posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Komentarze opinie 5 czerwca 2020 - 21:53

Ciasto z rabarbarem – moje ulubione!

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies