Bułeczki z twarogiem

Szpileczki i babeczki

Bułeczki z twarogiem

Ciasto;
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej,
20 g drożdży,
1 szklanka letniego mleka,
3 jajka,
1/3 szklanki drobnego cukru,
60 g roztopionego masła.
Masa twarogowa
250 g sera twarogowego,
2-3 łyżki cukru,
2 łyżki śmietany.

Drożdże kruszymy do miski, dodajemy cukier i mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.

Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie odklejać się od rąk.

Jeżeli jest potrzeba dodajemy troszkę mąki.

Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. 

Twaróg mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy. 

Z ciasta formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki. 

Ciasto lekko spłaszczamy, wkładamy łyżeczkę masy twarogowej, sklejamy i formujemy zgrabną kulkę.

Posypujemy po wierzchu cukrem.

Bułeczki pieczemy 30 -35 minut w 180 stopniach.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Lena 2 czerwca 2020 - 19:24

smakowite bułeczki!

Odpowiedz
Unknown 9 sierpnia 2020 - 18:43 Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies