Ciasto bananowe

Szpileczki i babeczki
4 dojrzałe banany,
75 g masła roztopionego,
3/4 szklanki cukru,
1 jajko,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1,5 szklanki mąki pszennej,
mleczna czekolada,
wiórka kokosowe.

Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i szybko mieszamy.

Ciasto wykładamy do blaszki (10×30) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies